Please enable javascript in your browser to view this site!

Rett i fella

Jeg har gått på en smell. Jeg har glemt alt med måte, den gylne middelvei, balanse og nokpunkt. Jeg har brukt altfor mye tid og energi på sosiale medier. Jeg har tolket likes og fravær av dem, kommentarer og andres digitale verden. Jeg har blitt helt avhengig av å være "på" fra jeg våkner til jeg sovner. Nå vil jeg til og med skrive en blogg om det.

Hjemmekontorlandskapet er nemlig på sosiale medier. Alle "kollegaene" mine er der inni det universet. Jeg får ikke alltid snakket med dem "på skikkelig" men jeg ser hva de driver med, hvor de befinner seg og hvem de henger med.

Uheldig sammenligning

Følgende av det er at uansett hvor bevisst eller ubevisst jeg er, begynner jeg å sammenligne. Oi, der er det en konferanse og der. Så sitter jeg her alene og lengter etter å "bli med i gjengen". Jeg kjenner at selvfølelsen sniker seg ut akkurat som all kunnskapen minuttene før eksamen blir utlevert. Da er ikke #denfølelsen særlig deilig lenger. Ei heller er det noe særlig god følelse å bli så veldig selvsentrert, hvor mange likes får jeg, hvor mange ganger blir neste blogg delt, hvorfor har ikke jeg fått med meg dette? Det blir en slags idiotisk offerrolle, som er langt fra et sted jeg vil være eller plassere meg selv i. 

Ekthet er best

Med navnet "Why Be less?" faller kanskje hele min frustrasjon på min egen urimelighet? Greia er at firmanavnet først og fremst handler om hvordan vi gjør hverandre gode, hvordan vi anerkjenner oss selv og andre. Jeg lurer på om vi tenker på dette også på sosiale medier? Hvordan vil jeg oppfattes? SoMe og virkeligheten har minst en ting til felles. Ekte er best. Alltid.

Fra nå av:

1.     Skal jeg bruke sosiale medier for å dele inspirasjon, kunnskap og erfaringer, samt bevare og finne nye relasjoner.

2.     Vil jeg bruke mer tid på å lese fag, produsere og levere. Mindre tid på å måle meg med andre.

Jeg visste det jo, jeg har blitt advart. Jeg gikk rett i fella likevel. Kanskje du slipper det nå? Jeg håper det. Av alle I-landsproblem har jeg nå et mindre.

 

Siri F. Abrahamsen er grunder og eier av "Why Be less?", hun er foredrags- og kursholder, blogger, skaperen av boken "Historien om deg" og sertifisert CTI Coach. Hun har en Bachelor of management fra BI og begynte med mentaltrening som 13-åring. Idag inspirerer hun mange hundre hver dag gjennom sosiale medier- du kan følge her på facebook og her på instagram