Please enable javascript in your browser to view this site!

8 ting jeg har lært på 80 dager

Jeg hadde en visjon, en drøm, og sterke verdier. Jeg hadde ikke egenkapital, eller en god forretningsplan sånn økonomisk sett (utfordrende å estimere hvor mange som vil høre meg snakke på foredrag og som kursholder). Jeg hadde meg selv og en ganske så stor drivkraft.

Jeg har mye energi, jeg er sta, jeg snakker mye og får gjort mye. Det er ikke noe alternativ for meg å ikke få til dette her; "Å inspirere flest mulig til å gjøre seg selv og andre gode". Det er ikke sånn at dagene mine gir meg inntekt hver dag, det er ikke sånn at jeg kan ta lunsjer på mange timer siden jeg styrer alt selv.  Nå tenker jeg; kan jeg egentlig skrive hva jeg har lært etter 80 dagers erfaring som entreprenør, er ikke det litt voldsomt? Det er det sikkert, men det er greit. Dette er hva jeg har lært og jeg tror kanskje det kan være gøy for noen andre å lese.

1) Dette krever hengiven innsats, utholdenhet og skaperevne, hele tiden.  Ingen overraskelse, bare en tydelig bekreftelse på at spenstig innsats- gir muligheter. 

2) Jeg er mye mer tilfreds og rolig, samtidig som jeg er mer entusiastisk og gira enn noen gang. Det hadde ikke funka for meg å vente 10 år. Magefølelsen var så tydelig på at valget jeg har tatt er det riktige.         

3) Folk flest er enormt hjelpsomme, rause og gode. De vil at du skal lykkes og bidrar så godt de kan. Jeg har blitt så positivt overasket i forhold til folks raushet både gjennom anerkjennelse, men og i forskjellige samarbeidsprosjekter og tjenester. Lever alltid litt mer enn forventet og vær forsiktig med hva du lover, for det må følges opp. (her har jeg gått på noen smeller, jeg lover så mye også er det ikke alltid jeg får det til)

4) De som ikke vil deg vel, trenger du ikke å høre på, hvertfall ikke la deg påvirke av. (Dette er lettere sagt enn gjort, men det funker å trene seg på det) Er det en tråkig dag- gå til visjonen, verdiene og hensikten, så kommer hvertfall jeg meg fort opp igjen. Og for all del, vær med folk som støtter deg og utfordrer deg fordi de vil deg vel.

5) Tør å skill deg ut, skikkelig. Sånn at det gjør litt vondt innimellom, sånn at det er litt flaut. Det er sånn en blir lagt merke til, det er sånn folk blir nysgjerrige og det er sånn en kan begynne å gjøre forandre verden litt etter litt.. En veldig viktig sak på dette punktet- alltid vær deg selv 100%. Det skaper troverdighet og ekthet, naturlig nok. Det krever ekte mot, og med mye mot blir en og veldig sårbar.                

6) Si ja til skumle ting. Si ja til oppgaver du ikke tror du mestrer, si ja takk til skikkelige utfordringer. Når det gjør vondt sprenger en egne grenser og følelser blir satt i sving. De episodene husker vi bedre og de lærer vi mer av. Jeg føler av og til at det der- kom deg ut av komfortsonen kan bli litt grunt.. "hvorfor det?" vil kanskje 70% av norges trygghetsorienterte personer svare.. Jo, gjør det. Fordi kontraster skapes, du lærer masse om deg selv, du får øvd deg på å takle stress, du får mulighet til å bli skikkelig stolt, eller til å gå skikkelig på tryne. Begge deler er god livserfaring.

7) Aldri ta noe som en selvfølge, alt må dobbel,- trippel og firpel sjekkes. I tillegg må du ikke bli perfeksjonist for da får du ikke gjort noe. Dette er en spennende balanse, når er det godt nok?! Også en ting til, ting tar alltid lenger tid enn jeg tror!

8) Så har jeg lært at det er utrolig mange ting jeg ikke har peiling på, ikke kan, ikke mestrer. Når jeg tror jeg har skjønt noe, så har jeg egentlig bare innsett at her er det mye mer å finne ut av... Det er bra, for jeg er nysgjerrig og positiv. Jeg vil lære mest mulig, gi og bidra mest mulig.

 

 

Tusen takk for noen fine måneder, for alle tilbakemeldinger, klemmer, utfordringer og støtte! Dere gjør meg god og dere gjør meg godt!